Skip to content

Esimest korda näitusel

Täna oli ajalooline päev, sest käisime Mikaga esimest korda näitusel Maarjamäe lossi aidahoones vaatamas “Soome 100 asja”! Hea ja eriline tunne oli. Kui kassatädi juurde astusime, siis ma naljaviluks ütlesin: “Tere! Meil on siin kaks täiskasvanut ja üks beebi!”

Ja minu üllatuseks vastas kassatädi: “No aga siis on teil ju pere! Ja tuleb perepilet.” Hakkasime kõik naerma ja me rääkisime ka sellest, et beebi esmakordne näitusekülastus. Tädi ütles, et siis on see küll pidulik sündmus. Oli tõesti. Ja esmakordselt elus ostsime perepileti. Kuigi me enne Mikat tundsime end ka Tarieliga kahekesi olles igati perena, siis nüüd lõpuks oleme seda ka teiste inimeste jaoks : )

Näitus oli muidu tore, kuigi väljapanek vb veidi igav ja tekste vähe eksponaatide juures (ise pidi raamatust juurde lugema). Kuid oli ka mõni põnev fakt. Näiteks kuidas said Fiskarsi käärid endale oranzi värvi – tootmisliinil olnud Fiskarsi mahlapressist oli vormi jäänud oranzi värvi. Nii et kogemata ; )

Olid ka mõned ammused lemmikud. Näiteks muumitroll …

… ja Aalto tuntud vaasi puust vorm.

Maarjamäe lossi muuseumikompleks tehakse ilusti korda ja avatakse vist järgmisel aastal (ka sealne filmimuuseum). Hoov nägi juba väga kena välja, nii et siia on põhjust kindlasti tagasi tulla.

Õhtul kodus vaatasime “Meie lugu” Bruce Willise ja Michelle Pfeifferiga ning sõime pitsat. Täiuslik laupäev!